Poletje in tečaj jadranja

Včasih dožvimo nekaj, kar nam za vedno spremeni življenje. Jaz sem to doživel, ko me je prijatelj povabil na jadranje. Še nikoli nisem kaj takšnega dožival. Takrat sem se odločil, da bom naredil tečaj jadranja. Bilo je čisto nepričakovano. Prijatelj je šel na jadranje in me povabil zraven. Povedal sem mu, da imam trenutno zelo težko obdobje in da žal na jadranje ne morem. Prijatelj pa je vse skupaj videl čisto drugače. On je bil prepričan, da mi bo jadranje pomagalo. Tako je vztrajal, da na jadranje z njim grem. 

Na koncu sem le popustil, ker me je prijatelj klical vsak dan. Resnično na jadranje nisem šel vesel. Prijatelj je vedel, kaj se mi dogaja in se tudi do mene tako obnašal. Pustil mi je čas, da sem lahko vse lepo predelal. Prav nič me ni silil, da bi moral kaj početi. Tako sem skoraj dva dni dobesedno meditiral. Vse je naredil on. Po dveh dneh pa sem začel sodelovati. Po enem tednu sem prišel domov prerojen. 

 

Kje se da narediti tečaj jadranja?

Naslednji klic, ki sem ga naredil v prvih dneh, ko sem se vrnil domov je bil klic prijatelja. Spoznal sem, da moram narediti rez preteklega obdobja in začeti na novo. Zavedal sem se, da življenje v preteklosti mi ne bo prineslo prav nič dobrega. Moral sem naprej. Prijatelj je bil srečen, ko sem ga poklical, kje lahko naredim tečaj jadranja. Povedal mi je, kam lahko grem in mi dal vsa navodila. Tako sem naredil tečaj jadranja in počasi so se mi dnevi začeli spreminjati. Moje življenje je danes polno smeha in veselja. Zato pa se lahko zahvalim samo mojemu dobremu prijatelju, ki mi je v težkih trenutkih stal ob strani. 

Ko ti tečaj jadranja lahko spremeni živlejnje! Včasih je potrebno imeti samo prijatelja in pogum za nove izzive. 

Poletje in tečaj jadranja