Garažna vrata in zima pred vrati

Pri nas doma smo lani naredili garažo za avtomobile, nismo pa montirali vrat, ker je to bil prevelik strošek. Sedaj se je bližala zima in z ženo sva vedela, da bo treba poskrbeti za garažna vrata. Tako sem sam šel do mojega očeta in mu povedal, da bi bil neizmerno vesel, če bi mi finačno pomagal, da bi si lahko montiral garažna vrata. Mojemu očetu ni bilo treba reči dvakrat, točno je vedel o čem govorim in kako zelo potrebujem garažna vrata. 

Tako mi je oče predlagal, da si en dan vzamem čas in greva skupaj pogledat različna garažna vrata. Moj oče je res dober človek, vedno odreagira tako kot je treba. Včasih mi pomaga čisto sam. Tako sem enkrat med tednom prišel ponj in sva šla. Ker sem pričakoval, da bom že ta dan izbral garažna vrata, sem šel na banko po denar. Tako sem imel s seboj denar, da bi garažna vrata že lahko kupil. 

Našla sva res lepa garžna vrata, ki bi pasala na mojo garažo, a si jih enostavno nisem mogel privoščiti. Tega očetu nisem mogel povedati, kajti nisem hotel, da bi se sekiral zame, da nimam denarja. Moj oče pa me predobro pozna. Še enkrat me je vprašal, če so mi garžna vrata lepa in potem odločil, da jih bo kupil sam. 

Ne znam vam opisati, kako hvaležen sem mojemu očetu. Še posebej zato, ker tudi sam nima toliko denarja, da bi si lahko privoščil kar koli. Ko sem mu rekel, da res ni treba in da naj denar raje prišpara zase mi je povedal, da ga ne potrebuje in da mu veliko pomeni, če lahko pomaga sinu. To je oče, na katerega si lahko ponosen. In moj oče je to. Kupil mi je draga garažna vrata in prav nič pričakoval v zameno. Na koncu mi je rekel, naj ne pozabim nanj in naj večkrat pridem na kavico. 

Garažna vrata in zima pred vrati