Prijava na tečaj za voditelja čolna je hitra in enostavna

Tečaj za voditelja čolna je vsekakor izjemno pomemben za vsakogar, ki si želi opravljati izpit za čoln. Ta je obvezen, če ste lastnik jadrnice ali čolna do dolžine 24 m, prav tako pa ga potrebujete, če boste čoln le najeli oziroma si ga izposodili.

Ker so situacije na morju pogosto zelo nepredvidljive, je poznavanje vsebin s področja vremenoslovja, mornarskih veščin, navigacije in pomorskih predpisov vsekakor izjemno pomembno. Če pa k temu dodamo še upravljanje z jadrnico ali čolnom, pa je več kot očitno, da je tečaj za voditelja čolna več kot dobrodošel za vsakogar, ki se pripravlja na izpit za čoln.

Potek tečaja za  voditelja čolna 

Pred izvedbo tečaja za voditelja čolna se je potrebno nanj prijaviti. Po prijavi prejmete na elektronsko pošto dostop do predavanj teoretičnih predmetov, ki si jih lahko ogledate kadarkoli. Poleg tega pa se lahko udeležite tudi predavanj v živo. Dobro je vedeti, da je tečaj za voditelja čolna sestavljen tudi iz praktičnega dela v obsegu 4 ur in se ga lahko udeležite v izbranem kraju.

Na tečaju za voditelja čolna vam predavajo izkušeni predavatelji, vsi že izkušeni mojstri navtike. Njihovo znanje je izjemno široko, posredovanje vsebin pa zanimivo, zato boste zagotovo osvojili vsa potrebna znanja za uspešno opravljanje izpita za čoln.

 

S kakovostnim tečajem za voditelja čolna se boste temeljito pripravili na izpit

Celoten tečaj za voditelja čolna je sestavljen iz različnih področij, predvsem pa je pomembno, da je v skladu s pravilnikom Uprave RS za pomorstvo. Na njem boste osvojili znanja s področja morskih del in veščin, pravil o izogibanju trčenja, meteorologije, navigacije in motoroznanstva.

Iz vseh omenjenih področij opravljate tudi izpit za čoln. Ta se opravlja pred 3-člansko komisijo in je sestavljen tako iz praktičnega kot tudi teoretičnega dela. Če se želite nanj dobro pripraviti, potem boste to najlažje storili, če se prijavite na tečaj za voditelja čolna.