Pergole kot odličen način bivanja na prostem

Na sploh so pergole znane po tem, da uporabnikom ponujajo odličen način bivanja na prostem. Na trgu so na voljo tudi takšne, ki so povsem vodotesne. Pa tudi takšne, ki so povsem samočistilne. Ne nazadnje je pri takšni vrtni konstrukciji pomembna tudi statičnost – ta mora biti kar se da močna. Ne nazadnje morajo pergole dobro prenašati tudi velike obremenitve.

Še posebej dobra vrtna izbira je pergola za vse tiste, ki imate na sploh radi čist, svež zrak in seveda tudi naravo. Pod njo pa boste ostali suhi in na varnem tudi v primeru manj ugodnega vremena.

 

Pergola, ki prepušča tudi do 80 % sončne svetlobe

Ljudje na sploh potrebujemo sonce ter svetlobo. Tega v zimskem času skorajda ni. Posledično je tedaj prav vsak sončni žarek izjemno dobrodošel oziroma pomemben. Na trgu obstaja tudi takšen tip pergole, ki prepušča kar 80 % sončne svetlobe. V primeru, da pada dež ali pa sneg, lahko lamele pergole povsem zaprete – tudi na daljinsko upravljanje. Posledično pod tovrstno konstrukcijo vi in vaša družina ostanete povsem suhi in seveda tudi na varnem. To je zlasti pomembno, če ste ravno pričeli z zabavo oziroma z druženjem na prostem, vmes pa vas je povsem nepričakovano presenetilo slabo vreme.

Številne pergole so sodobno dizajnirane in veljajo za res vrhunske estetske pa tudi kakovostne izdelke, ki se torej lahko prilagodijo vsakemu objektu oziroma domu, tudi glede na same dimenzije, glede na način pripenjanja in še na kaj. Tudi barvne odtenke pergole lahko izbiramo po svojih željah ter okusu. Seveda pa je najbolje, če je slednje v skladu s celotnim pročeljem stavbe.

Na kakšen način je pergola lahko pritrjena na objekt

Velja, da so pergole na različne načine lahko pripete na objekt. Lahko so pripete od strani objekta, v kotu ali pa na sam vogal. V omenjenih primerih konstrukcija stoji na stebrih in je vpeta v objekt na drugih straneh. Ne nazadnje je lahko tudi vgrajena kot samostojna v streho ali pa v sam strop objekta.