Možu sem kupila še zimske lovske hlače

Moj mož se je pred dvema letoma vpisal med lovce. To mu je bila že dolgoletna želja, vendar je imel prej veliko dela z gradnjo hiše in z skupno vzgojo najinih dveh otrok. Končno pa je postal čisto pravi lovec z vsem kar spada zraven:

  • lovske hlače
  • jakno
  • majico
  • puško
  • daljnogled…

Ugotovil je, da mu je med lovci všeč. Zanimivo mi je, ko vidim, da se že takoj ko obleče lovske hlače počuti kot pravi lovec. Všeč mu je druženje z ostalimi isto mislečimi, predvsem pa mu je všeč, ker skrbi za divje živali. Lovec ni namreč samo nekdo, ki strelja živali. Oni tudi skrbijo, da imajo živali tudi pozimi hrano in spremljajo živali na svojem teritoriju. Včasih celo noč sedijo v opazovalnici in opazujejo kaj se dogaja ponoči v gozdu. S tem spoznavajo navade divjih živali. Večkrat mi naslednji dan vneto pripoveduje kaj vse je videl ponoči v gozdu Zadnjič me je povabil naj se mu kdaj pridružim, pa sem se pošalila, da ne morem, ker mi manjkajo lovske hlače, brez njih pa bodo mogoče živali zbežale. 

Možu sem kupila še zimske lovske hlače

Sem pa na spletu našla zimske lovske hlače, toplo podložene in takoj sem vedela, da bo to letošnje božično darilo zanj. Lansko leto je namreč večkrat omenil, da ga je zeblo. Naročila sem jih in jih skrila v omaro. Nato pa je hud mraz stisnil že konec novembra. Mož se je pripravljal, da bo odnesel hrano živalim, vendar mu je bilo kar malo neprijetno ko je pogledal temperaturo na termometru. Odločila sem se, da ne bom čakala na božič in sem mu zimske lovske hlače prinesla kar takoj. Bil je res vesel in presenečen nad mojim darilom. Ko je prišel nazaj domov mi je rekel, da so bile te lovske hlače eno najboljših daril zadnje čase, za kar mi je bil resnično hvaležen.