Gube na obrazu me vedno bolj motijo

Ne morem verjeti, kako hitro čas beži in kako hitro se nam potem kar naenkrat pojavijo gube na obrazu in nam tako dodajo leta. Nekaj časa nazaj, sem razmišljala še čisto drugače, bila sem polna elana, počutila sem se mlado in mladostno, vse mi je bilo lepo, življenje, ki je bilo pred menoj je bilo še dolgo. Danes pa se počutim, kot da bi se zbudila iz nočne more, kot da bi minila samo ena noč in bi se življenje spremenilo, pojavile so se močne gube na obrazu, pozitivnega mišljenja skoraj da ni, roke in noge so postale utrujene, občutek, ki pa je najhujši pa je ta, da sem že stara.

Saj ne morem verjeti, da sem pred kratkim še bila čisto drugačna, punca polna življenja, danes pa gospa, katera je bila šokirana nad svojim videzom. Včasih imam dan, ko sem polna energije, včasih pa enostavno ne zmorem opraviti osnovnih stvari. Včasih bi rada še imela dojenčka, včasih pa se mi zdi, da mi dodatne gube na obrazu povzroči že sama misel na otroke. 

Najbolj pa sem šokirana, da so se gube na obrazu pojavile kar naenkrat, brez opozorila, ko sem bila še lepa, koža na obrazu napeta, potem pa šok, ko sem se pogledala v ogledalo. Resnično imam poudarjene preveč za svoja leta. 

Kaj narediti sedaj?

Kaj delam narobe?

Kajti gube na obrazu so prišle prehitro. Počasi sem začela razmišljati, kako to popraviti, na to pa so me spomnile premočne in pregloboke gube na obrazu, ker so prehitele moja leta. Tako sem počasi začela spreminjati svoje navade, začela sem skrbeti bolj za kožo, da ne bi prišle nove, kajti vedela sem da te, ki so že bile, ne bodo izginile. Začela sem se bolj zdravo prehranjevati, ukvarjati z športom in danes lahko rečem, le to, da so gube na obrazu prišle pravočasno, kajti poskrbela sem zase, ker sem enostavno na sebe pozabila.